• 2.ročník školní basketbalové ligy zná vítěze

          • Celkem se školní ligy zúčastnilo pět týmů druhého stupně. V základní části hrál každý tým s každým. Čtyři nejlepší týmy postoupily do bojů o medaile. Na pátém místě se umístil tým Tlustoprdi ze 6.A. Nepopulární čtvrtou ´´bramborovou´´ pozici obsadil tým s názvem Zoufalci z 8.B. Na třetím místě skončil tým NBA Medíci ze 7.B. Druhé místo obsadil tým Potrati z 9.B. Celkovým vítězem celé školní basketbalové ligy se stal, již podruhé, tým Libjak Jordan ze 7.A. Tým si po zásluze opět převzal, do svých rukou, putovní pohár pro vítěze celé soutěže.

            Nejlepším střelcem celé školní basketbalové ligy byl Gurpreet Singh, který v každém utkání dával přes dvacet bodů svého týmu. Příští rok se budeme těšit již na třetí ročník školní basketbalové ligy.

            Sportu zdar a basketbalu zvlášť!

          • Úspěšné fotbalové týmy

          • V přehledu sportovních úspěchu z nedávné doby by určitě neměl zapadnout úspěch fotbalového týmu složeného z hráčů/žáků II. stupně. Tento tým si v náročných kvalifikačních kolech - v okresním a krajském, vybojoval právo účasti na I.ročníku celorepublikového turnaje - Pohár FAČR, který se konal ve sportovním centru v Nymburce. Do celé soutěže se přihlásilo přes 300 základních škol. Náš tým rezerezentoval Ústecký kraj a nakonec obsadil 11.místo s bilancí 4 vítězných zápasů, 2 remíz a 2 porážek. 

            Celá organizace turnaje byla na profesionální úrovni a žáci si dvoudenní turnaj užili a získali nové zkušenosti a pěkné zážitky z vrcholné sportovní akce - viz článek a video v odkazu níže:

            odkaz ZDE

            Naši školu reprezentovali - A. Poráč, V. Sedláček (oba 6.A), K. Branke, T. Branke, D. Hajný (vš. 7.A), P. Schmid, D. Skřivánek (oba 7.B), M. Horčička (8.B), T. Krajník, T. Talpa, T. Trousil, F. Kuchař (vč. 9.A), Jan Hlavnička, Jakub Hlavnička a J. Nauč (vš. 9.B).

             

            Dalším fotbalovým turnajem pak byl tradiční McDonalds cup pro žáky I. stupně. Turnaj se kvůli nepříznivému počasí odehrál v tělocvičnách a naše týmy obsadily nepostupová 2. a 3.místa.

          • Zápis do 1.třídy a PT

          • Byl zveřejněn výsledek zápisu do 1.třídy pro školní rok 2024/25. Stejně jako rozhodnutí o přijetí dětí do přípravné třídy, případně informace co chybí doložit k vydání správního rozhodnutí.

            Seznamy ZDE.

          • Běh pro Hospic sv. Štěpána

          • V letošním roce se naše škola opět zapojila do charitativního Běhu pro hospic. Hlavním dnem bude úterý 30.4.2024. V tento den vyjádří pohybem podporu žáci I. stupně, kteří své sportovní výkony předvedou na školním atletickém ovále. Žáci II. stupně "věnují" svůj běh hospicu v rámci tělesné nebo sportovní výchovy, kdy zamíří na nedalekou Mostnou horu, kam vybíhají pravidelně již od začátku letošního školního roku.

            Rodiče prosíme o zapojení formou finančního daru zasláním na školní účet přes modul platby v Edupage (zde je nastavena minimální částka 70,- Kč). Získané finanční prostředky budou slavnostně předány zástupcům hospicu 30.4.2024. 

          • Slet čarodějnic

          • Čarodějky a čarodějové se "slétnou" již ve středu 24. 4. 2024. V době 14:00 - 16:00h pro ně připravily vychovatelky ŠD hry a jiná dobrodružství. Další info v letáčku.

          • Úspěšné veslařky u pana starosty

          • Starosta města Ing. Radek Löwy přivítal na radnici naše žákyně, úspěšné veslařky Terezu Gramskopfovou, Marii Kolářovou, Kateřinu Paškovou a Ellu Korejtkovou. Děvčata se stala mistryněmi republiky v jízdě na veslařských trenažerech a k panu starostovi přišla se zlatými medailemi na krku. Pan starosta ocenil nejen mimořádný sportovní úspěch, ale také skvělou reperzentaci města na velké sportovní akci.

          • Třídní schůzky rodičů

          • Zveme Vás na třídní schůzky rodičů, které se uskuteční ve středu 24. 4. 2024 od 17:00h.

            Třídním schůzkám bude předcházet schůzka zástupců Rady rodičů, která bude zahájena ve sborovně školy v 16:30h. 

          • Jarní tvořivá dílna

          • Podívejte se jak byly děti šikovné v jarní tvořivé dílně, jaké dobroty připravily a jaké další aktivity byly pro ně připraveny. To vše na svůj fotoaparát zachytil pan Miroslav Zimmer.

          • Stupně vítězů v basketbale a za odměnu pizza

          • Tento týden se konalo ve sportovní hale ZŠ U Stadionu okresní finále v basketbalu. Žáci 6. a 7. tříd naší školy všechna utkání jednoznačně vyhráli a obsadili první příčku. Děvčata, stejné kategorie, prohrála pouze jednou a obsadila krásné 2. místo. Naší školu reprezentovali: Vojtěch Sedláček a Eliška Vokálková (oba 6.A), Ondra Lorenc, David Hajný, Kristián Hájek, Gurpreet Singh, Katka Pašková, Kristýna Pašková a Tereza Gramskopfová (všichni 7.A), Sebastián Pokorný, Vojta Bošek, Naruka Baasan, Nicol Horáková, Katarina Tsurkan a Monika Krupičková (všichni 7.B). Gratulujeme a děkujeme za výbornou sportovní reprezentaci školy.

          • Jarní tvořivá dílna

          • Ve čtvrtek 21. 3. 2024 pořádá školní družina jarní tvořivou dílnu pro děti. Začátek ve 14:00h. Děti si prosím vyzvedávejte po 15. hodině průběžně u bočního vchodu školy (u vstupu do sportovního areálu). Ukončení akce v 16:30h. Na programu je tvoření z papíru, sportovní aktivity na školním hřišti a příprava pohoštění v kuchyňce.

          • Ohlédnutí za prima lyžákem

          • V sobotu začala výprava, kdo je připraven, vyhrává, 

            kufry jsme si zabalili, a do Pece vyrazili,

            do chaty se doplazili, na pokoje rozmístili.

            Prašan není, sněhu málo, zavládlo nám v horách jaro, 

            místní kopec samý flek, u chaty jen prázdný vlek,

            snad nám vyjdou aspoň běžky, na sjezdovku jdeme pěšky,

            v lyžácích jak roboti, každý se hned zapotí,

            na sjezdovce samé boule, troufne si ten, kdo má koule,

            i ten, kdo má odvahu, sviští dolů ze svahu,

            instruktoři zazáří, jsou z nás zdatní lyžaři, 

            snowboarďáci poskakují, v muldách si to užívají, 

            rychle nám to utíká, zábava je veliká, 

            ani se nám nechce z hor, a tak zdravím všechny SKOL!

            (autor L. Mikešová)

          • První pozdrav z lyžáku

          • Zdravíme z Pece pod Sněžkou. I když v okolí panuje jarní počasí, lyžařský výcvik zdárně probíhá. Žáci se připraví na náročný den ranní rozcvičkou a potom vyrazí na sjezdové tratě. Sněhové podmínky jsou náročné, ale všichni to zvládají na jedničku.

          • Dar pro opuštěné pejsky

          • Žáci pátých tříd navštívili Psí domov v Řepnicích a předali zástupcům domova část finančního obnosu, který škola získala při pořádání Adventního jarmarku. Zástupci školního parlamentu dále rozhodli o použití části zisku na nákup hokejových přileb, které žáci využijí při výuce bruslení.

          • Zlato z republikového finále!

          • Největší akce v historii halového veslování se ve čtvrtek 22. února 2024 zúčastnili žáci ZŠ Havlíčkova.

            8 týmů z naší školy bojovalo o medaile na zahajovacím dni mistrovství světa, Evropy a ČR.

            Žáci zažili bouřlivou atmosféru v zaplněné hale O2 Universum v Praze.

            Ve velké konkurenci škol z celé republiky dosáhla vynikajícího výkonu štafeta dívek 7. tříd ve složení:

            Tereza Gramskopfová, Ella Korejtková, Kateřina Pašková  a Maruška Kolářová. Po obrovském boji

            se děvčatům podařilo porazit všechny týmy a vybojovat zlato. Je to skvělý úspěch.

            Ani výkony ostatních posádek se neztratily. Všichni bojovali ze všech sil a některým týmům medaile

            unikla opravdu jen velmi těsně.

            Zde jsou další výsledky:

            4. místo: štafeta chlapců 9. tříd: J. Pašek, J. Hlavnička, Jan   Hlavnička a F. Kuchař

            4. místo: štafeta dívek 6. tříd: N. Nová, I. Klučiarová, M. Eichlerová a V. Čedíková

            5. místo: mix 6. tříd: I. Klučiarová, N. Nová, M. Škárka, N. Síkora

            8. místo: chlapci 8. tříd: J. Doubek, M. Homola, D. Dvořák a R. Dygrýn

            10. místo: dívky 8. tříd: N. Kohlová, Iryna Ruban, N. Matějková a V. Dubinina

            10. místo: mix 7. tříd: J. Koš, P. Guttmann, K. Pašková a E. Korejtková

            11. místo: mix 8. tříd: J. Doubek, M. Homola, I. Ruban a N. Kohlová

            Všem žákům gratulujeme a děkujeme za výtečnou reprezentaci naší školy na této výjimečné události.

          • Skončil II.ročník florbalové ligy

          • Školní florbalová liga, ve které bylo odehráno 19 utkání, byla zakončena finálovým dnem. V Elitní kategorii obhájili loňské vítězství žáci 9.B. V kategorii 6.-7. tříd se po základní části utkaly ve finále týmy 6.A a 7.B. Přesvědčivé vítězství 8:1 určilo zlaté medaile týmu "Plácačky 7.B". Nejlepšími střelci ligy byli Matyáš Malý (6.A) 26 gólů a Václav Duraj (8.B) 19 gólů. Nejúspěšnějšími brankáři byli David Hübl (6.A) průměr 3,6 gólů na zápas a Matěj Mišurec (9.B) s průměrem 4,4 gólů na zápas.

          • Masopustní průvod

          • Žáci si vyrobili masky a vydali se na masopustní průvod. Na konci průvodu je čekalo občerstvení. Celou akci zachytil fotograf M. Zimmer.

          • Masopust

          • Zveme Vás na masopustní průvod, který pořádá školní družina ve čtvrtek 8. února od 14:00 h.

          • Bronzová florbalová medaile

          • Školní florbalový tým žáků I.stupně se vydal do Chomutova na krajské finále. V silné konkurenci 10 týmů si vedl skvěle a přivezl bronzové medaile. Gratulujeme hráčům Jaroslavu Hakenovi (3.B), Ondřeji Bajcurovi, Miloši Holému, Kryštofu Malému, Matyáši Šudomovi (vš. 4.B), Adamu Jonášovi, Danielu Smělému a Barboře Seidlové (vš. 5.B) za medailový úspěch a skvělou reprezentaci školy. Tým připravily a na turnaji skvěle vedly Jaroslava Veselá a Tereza Veselá.

          • Kurz předškolák

          • Informujeme širokou veřejnost o zahájení tradičního kurzu "Předškolák". Bližší informace získáte v letáčku.

    • Kontakty

      • Základní škola Litoměřice, Havlíčkova
      • 416 741361
      • 416 741349, 724378879
      • ZŠ Litoměřice, Havlíčkova Havlíčkova 1830/32 41201 Litoměřice Czech Republic
      • dd7s5a8
      • https://www.litomerice.cz/gdpr
      • IČ 46773363
  • Fotogalerie

      zatím žádné údaje